Farväl filterbubblor

Är du trött på tonen i sociala medier? Har du försökt föra nyanserade samtal men blivit avsiktligt missförstådd av troll och hatare?

Hur kan Sverigepratar användas inom folkbildningen? Klicka här

Politisk tinder

För dig som tröttnat på mobbarstämningen på Facebook och Twitter kommer nu Sverigepratar. Där får du prata med någon du inte håller med. Ordet är fritt. Nu kommer Sverigepratar, en digital plattform som matchar ihop politiska motståndare med varandra. Istället för bråk: prat. Istället för hat: samtal. Som tinder, fast för åsikter. Helt nätbaserat, fritt och säkert, med syftet att bryta filterbubblorna.

Att prata med “fienden”

Syftet med Sverigepratar är samtalen i sig, att motståndare faktiskt möts och pratar. 1-1-chattar skapar en helt annan dynamik än Twitters och Facebooks åsiktsteatrar. Det finns inget att vinna när publiken är borta. Samtalet får fokus, istället för snärtiga kommentarer och mobbing får innehållet styra.

En neutral motkraft

Via en hemsida eller app får användarna i Sverigepratar träffa någon som tycker tvärtom i centrala politiska frågor. Samtalet kring migration, ekonomi, klimat och försvar kan ske tryggt och fritt. Det innebär en neutral motkraft till den destruktiva och polariserande utvecklingen på nätet.

Så funkar Sverigepratar

1. Sverigepratar matchar dig med en person som är politiskt annorlunda än dig.

Intro02.gif

2. Välj mellan parti eller politisk åskådning! Ditt samtal kan börja.

3. Förbered dig på intensiva och spännande diskussioner. (Om du registrerar dig kan du ha upp till sju samtal, över längre tid.)

Ladda ned banners för Sverigepratar

Logga-SP.png

Logga-SP.png

Farväl-filterbubblor.jpg

Farväl-filterbubblor.jpg

Swexit.png

Swexit.png


Talking Europe - direktöversättning med hela Europa

static1.squarespace.png

Sverigepratar kommer att ingå i Talking Europe, där användare från hela Europa matchas med varandra.

Genom att gå in på Sverigepratar och välja den europeiska kanalen kan svenska användare prata med portugiser, britter eller holländare i samma app, tack vare live-översättning. En riktig europeisk debatt, mellan medborgare över hela kontinenten.

static1.squarespace.png